Jdi na obsah Jdi na menu
 


24.7.2022 - Attick (3D) okna

Tato příprava na kurz bude trochu jiná než obvykle a to z toho důvodu, že budeme šít vzor nazvaný Attick okno. Jednoznačně nelze určit, kolik a jaké látky si musíte jednotlivě připravit. Záleží na tom, jaký si kdo z vás vybere vzor látky a jakou velikost výsledného obrázku chce mít, jak široké rámy a jak hluboké okno. Proto píšu s dostatečným předstihem, abyste si mohli vše dobře rozmyslet.

Takže: tento vzor je nejhezčí ušitý z nějakého většího obrázku, který se dá rozdělit na min. 4 dílky (lepší je 6 dílků). Pokud nemáte obrázek, stačí látka se vzorem, lepší  jsou velké vzory(třeba nějaký zajímavý květ).

Napíšu vám alespoň hrubý nástin postupu (jinak to ani nejde) a jednotlivé detaily budu s každým z vás řešit konkrétně na místě podle jeho látky a záměru.

  1. Doma dobře rozmyslet velikost hotového díla a počet dílků, že kterých se bude hotový výrobek skládat.
  2. Společně – rozřežeme a dobře označíme jednotlivé řady a dílky v řadách. Je to velmi důležité pro výsledný efekt hlavně u obrázku.

Rozmyslete si, jak hluboké chcete mít okna a jak široké lemy venkovních latěk. Barvy laďte dle vlastního vkusu nebo se inspirujte obrázkem.

Dále budeme potřebovat šicí a řezací potřeby, nitě a ostatní jako obvykle.

 

Na setkání se těší  Lidka Křížová